Over mij

Eigenlijk ben ik een soort ijsbreker

scroll down

De i in i-mediate is van Inge

Ik ben degene die als derde tussen jullie bemiddelt: jullie in overeenstemming brengt.

Deskundige derde! Ik ben ervoor opgeleid en heb al meer dan 100 echtparen begeleid. Jarenlang als advocaat en nu ook als zelfstandig mediator.

Ik merk vaak dat ik als een soort ijsbreker fungeer. Als mensen voor het eerst bij me aan tafel zitten, is de sfeer tussen hen meestal gespannen. Met oog voor emotie, lukt het me om alle zaken bespreekbaar te maken.

Ik zorg ervoor dat het gemeenschappelijke belang en ieders belang boven tafel komt en gerespecteerd wordt.

Mijn opleiding en werkervaring

De inhoud van het convenant moet goed zijn
De manier waarop we daar komen bepalen jullie

Ik durf vergaande vragen te stellen.

Zodanig dat het ergens toe leidt. Vaak is dat nodig om over de alimentatie of de kinderen tot een regeling te komen die in het dagelijks leven na scheiding niet tot ergernis leidt.

Jullie informatie is mij bij veilig. Ik oordeel niet over feiten of emoties. Bovendien geldt er een geheimhoudingsplicht over wat we bespreken.

Wat betreft de kinderen: ik ben op dat punt heel actief.

Hun belang heeft mijn bijzondere aandacht bij het maken van afspraken. Als het nodig is, ga ik met de kinderen zelf in gesprek. Ik vraag hen altijd of ik dat wat ze zeggen mag delen met hun ouders.

Waarom ik echtscheidingsmediator ben? Ik vind het fijn om mensen in zo’n emotioneel en ingewikkeld proces als een scheiding te begeleiden. Ik ervaar keer op keer dat ik met mijn kennis en ervaring echt iets kan betekenen.

Goed scheiden, hoe gek dat ook klinkt, voelt als een overwinning.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen, ben de helft van een tweeling en sport graag.

Het logo verbeeldt… 

Enerzijds dat ik oog heb voor de hele situatie met alle emoties en aspecten. Het is een menselijk proces.

Anderzijds laat het zien dat het gezamenlijke pad zich splitst in twee afzonderlijke paden. Goed gescheiden zijn betekent dat je goed je eigen weg kunt gaan.

 
 
 

“De manier van werken van Inge en de structuur die zij biedt gaf mij echt houvast in het emotionele proces van scheiden. En dat had ik zeker nodig. Er komt zoveel op je af waar je niets van af weet. Het was figuurlijk echt los vechten van elkaar. De af en toe confronterende begeleiding van Inge hadden wij nodig om zaken in het juiste perspectief te blijven zien. Ondanks dat ik helemaal niet wilde scheiden, ben ik blij dat we samen en met hulp van Inge in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Dank je wel Inge voor je prettige en professionele begeleiding.”

Jeroen, Rotterdam

Ben je geïnteresseerd?
Neem dan contact met me op, dan praten we verder.

Kennismaken is kosteloos, neem contact op